Terugblik

Oud-en-Nieuw VuurwerkInmiddels is het jaar wel echt bijna over en dus is het tijd voor de traditionele terugblik. Overal komen lijstjes voorbij met memorabele momenten uit 2016. Ik kan vooral terugkijken op een grote diversiteit aan opdrachten voor allerlei opdrachtgevers. Het was een ontzettend leuk jaar, wat mij betreft zetten we dat lekker door in 2017.

TenneT
Halverwege dit jaar ben ik een mooie samenwerking aangegaan met netbeheerder TenneT. Op de middelbare school volgde ik allerlei bèta-vakken, waarna ik lekker eigenwijs Nederlands ging studeren. Nu komt het toch mooi van pas dat ik een klein beetje weet van natuurkunde, want TenneT is de grootste netbeheerder van Nederland. Regelmatig brengt TenneT nieuwsbrieven uit voor burgers in het gebied waar ze aan het werk zijn, maar even zo vaak informeren ze hun eigen medewerkers via het intranet. Wat er ook moet gebeuren, er zit vaak een technisch verhaal achter dat door een ‘mannetje uit het veld’ uitgelegd wordt. Aan mij de taak om dat technische verhaal zo te brengen dat het ook begrijpelijk is voor de leken onder ons. Lekker uitdagend en vooral ontzettend leuk om te doen. Met de huidige aandacht voor klimaat en duurzaamheid staat er ook voor TenneT weer veel te gebeuren, ook in 2017 zullen er weer mooie verhalen verschijnen.

Driesteden Business
Zakenmagazine Driesteden Business komt zes keer per jaar uit in de hele regio Stedendriehoek. In het luxe magazine komen allerlei ondernemers aan bod die meer vertellen over hun bedrijf of product. Daarnaast wordt er verslag gedaan van allerlei netwerkbijeenkomsten en interessante lezingen. Aan mij de taak om een diverse groep ondernemers te interviewen en hun verhaal in een goed leesbaar artikel te verwoorden. De interviewkandidaten zijn stuk voor stuk enthousiast en vertellen me graag meer over hun business. En ik luister maar al te graag natuurlijk, ook in het nieuwe jaar.

De Stentor
Al jarenlang werk ik af en aan voor dagblad De Stentor. De verhalen gaan werkelijk alle kanten op en ik kom op de meest uiteenlopende plaatsen. Het meest gelukkig word ik van persoonlijke verhalen van mensen en stiekem word ik ook altijd warm van de typische plattelandstaferelen. Zet mij op een boerderij en vertel me een interessant verhaal en mijn dag kan niet meer stuk.

Across Consult
Dit jaar breidde ik mijn portfolio uit met een aantal Engelstalige teksten. Het Zwitserse Across Consult is actief in een abstracte wereld van verpakkingsmaterialen, productverbeteringen en marketing. Aan mij de taak om een algemene brochure te schrijven die buitenstaanders in één oogopslag vertelt wat Across Consult doet. Voor 2017 liggen een aantal mooie productfolders klaar, na de algemene teksten konden de verdiepende teksten natuurlijk niet uitblijven.

Trainingsstudio F.R.I.S.
Op De Worp in Deventer opende begin november een nieuwe trainingsstudio. Tanja Hogenberg maakte haar droom waar met Trainingsstudio F.R.I.S. Bij zo’n memorabel moment hoort natuurlijk ook een marketingstrategie. Alle benodigde teksten kwamen van mijn hand, variërend van flyers en persberichten tot de algemene voorwaarden. Ook in 2017 zal er het nodige nieuws te melden zijn dus hou Trainingsstudio F.R.I.S. vooral in de gaten.

Stoere vrouwen sporten
Voor de website www.stoerevrouwensporten.nl ben ik als blogger aan de slag gegaan. Niet alleen ben ik tekstschrijver, ik hang ook graag in de sportschool rond. Over mijn ervaringen aldaar blog ik regelmatig. Het bloggen vergt weer heel andere kwaliteiten dan de formele schrijfstijl die ik vaak nodig heb in mijn zakelijke teksten. Een nieuwe ervaring die maar wat goed bevalt. Al mijn verhalen vind je op www.stoerevrouwensporten.nl/author/lizanne.