SEO-tekstschrijver balanceert tussen vorm en inhoud

Als google SEO-tekstschrijver is Google een eeuwig terugkerende naam. Onlangs las ik de “Search Quality Evaluator Guidelines” van Google. Als SEO-tekstschrijver is dat belangrijke informatie, omdat je een heel klein beetje meer te weten kunt komen over de richtlijnen die Google hanteert bij beoordeling van webpagina’s. Wat maakt dat pagina’s hoog in Google eindigen en hoe kun je ze het beste schrijven?

Vaak wordt gedacht dat een SEO-tekstschrijver niets meer doet dan het zo vaak mogelijk herhalen van zoekwoorden in je tekst. Nog niet zo lang geleden sprak ik met iemand die een nieuwe baan had, SEO-tekstschrijver bij een gespecialiseerd bureau. Haar belangrijkste taak was content schrijven waarin zoekwoorden eindeloos vaak voorkwamen. De werkwijze die zij beschreef was wel erg commercieel, maar zonder zoekwoorden ben je als SEO-tekstschrijver natuurlijk nergens.

De focus op zoekwoorden brengt enerzijds wat dilemma’s met zich mee, omdat je als ‘gewone’ tekstschrijver zo min mogelijk herhaling in je tekst wilt hebben. Anderzijds is zo’n verplichte herhaling natuurlijk wel goed voor het creatieve schrijven. De uitdaging ligt er voor mij als SEO-tekstschrijver in om een aantrekkelijke tekst te kunnen laten zien die ook nog eens goed scoort in Google.

Een van de opvallende punten in de nieuwe richtlijnen is het belang van deskundige schrijvers die kwalitatieve en relevante content maken. Niet alleen het aantal zoekwoorden in je tekst of de hoeveelheid links van en naar andere pagina’s bepaalt je ranking, maar zeer zeker ook de kwaliteit van je tekst en de rol van de klant. De pagina moet volledig gericht zijn op de wensen van de klant. Heb je bijvoorbeeld een webshop? Zorg dan dat het winkelwagentje goed werkt en dat producten goed te vinden zijn. De klant is koning, de klant moet goed uit de voeten kunnen op je pagina.

Onderdeel van een kwalitatieve, klantgerichte website is natuurlijk de tekst. Je kunt wel met een gelikte tekst komen die veelgebruikte zoekwoorden eindeloos herhaalt, maar daar heeft de klant niet altijd iets aan. Een website die duidelijk vertelt en laat zien wat de klant er kan vinden, is veel belangrijker. Lukt het je om dat te doen met correct gebruik van zoekwoorden, dan heb je altijd een streepje voor. Een SEO-tekstschrijver kan je helpen die balans in je website te krijgen.

Mijn focus ligt altijd op de inhoud, of ik nou online of offline schrijf. De uitdaging van het schrijven van een goede webtekst zit er voor mij in om die goede leesbaarheid en online vindbaarheid op de juiste manier met elkaar te combineren. Als SEO-tekstschrijver zorg ik voor een fijne tekst die ook in Google goed scoort.

Weten wat ik precies voor jou kan betekenen? Neem gerust eens contact op!