High tea met ondernemende vrouwen

summer high teaWat krijg je als je bijna honderd vrouwen in een zonnige binnentuin bij elkaar zet met een hoop zoetigheid en kopjes thee? Dan heb je de Summer High Tea waar ik zaterdag met een goede vriendin bij aan mocht schuiven.

Mariënwaerdt 
Een paar maanden geleden besloten we dit weekend met z’n tweeën naar landgoed Mariënwaerdt in Beesd te gaan om daar met tientallen andere ondernemende vrouwen aan lange houten tafels te genieten van een high tea. Het lekkers was niet aan te slepen, de locatie was prachtig en het evenement was tot in de puntjes verzorgd. Waar we met lichte honger de binnentuin in kwamen lopen, zo vol zaten we aan het eind van de middag. Tel daarbij op dat het zonnetje flink z’n best deed en je kunt je indenken hoe geslaagd de dag was.

Ondernemen
Maar de Summer High Tea was meer dan alleen gezelligheid en lekker eten. De meeste dames die aanwezig waren hebben een eigen onderneming of zijn van plan die te gaan beginnen. Grote dromen, concrete plannen en alles daar tussenin kwamen voorbij. Zo maakte ik kennis met een Groningse cateraar met een grote voorliefde voor Italië en ontmoette ik een dame van de cijfertjes die meer spiritualiteit in haar werk zocht.

Lente
En ik kwam Ineke Hogema tegen. Zij coacht ondernemende auteurs die hun non-fictie verhaal de wereld in willen brengen. Ook redigeert ze de manuscripten van deze auteurs. Via haar eigen uitgeverij Lente coacht ze de auteurs en geeft ze boeken uit op het gebied van organisaties en management, spiritualiteit, lifestyle, rouw en verlies en nog veel meer. Kortom: boeken met impact!

Er staan interessante boeken in het lijstje van Ineke. Zo begeleidde ze de uitgave van het boek ‘lanceren kan je leren’, dat ik veelvuldig voorbij heb zien komen.

Samenwerken
Mijn voorliefde voor taal, de lol in het ondernemen en de grotere vragen in het leven komen samen in het werk van uitgeverij Lente. Een bedrijf dat precies bij mij en mijn werk past dus. Ineke en ik hopen elkaar later deze zomer te ontmoeten om een mooie samenwerking op poten te zetten. En als alles loopt zoals bedacht, kunnen we eind september een nieuwe auteur feliciteren met zijn werk tijdens zijn eigen boekpresentatie!