Drie snelle schrijftips voor meer omzet

tekst-omzet-perfectAls ondernemer wil je maar één ding: ondernemen! Je wilt je product verkopen en het liefst zo min mogelijk tijd aan randzaken besteden. Toch weet elke ondernemer dat voor een goede verkoop ook een goede marketing nodig is. Dat betekent ook tijd investeren in teksten. Mailings, persberichten, een duidelijke website, zonder tekst ben je nergens. Maar hoe zorg je ervoor dat die teksten ook kloppen? Door in elk geval deze drie stappen te volgen.

  1. Bepaal per tekst je doel
    Zorg dat je per tekst één doel voor ogen houdt, zodat elk afzonderlijk stuk helder en overzichtelijk blijft. Hoe verleidelijk ook, ga niet alles wat in je hoofd zit in één verhaal proppen, want dan heeft de lezer al snel geen idee meer wat je nou eigenlijk wilt vertellen. Hou het bij één onderwerp per pagina, een extra pagina toevoegen kan natuurlijk altijd.
  2. Hou je ideale klant voor ogen
    Je tekst zal niet landen bij je klanten als je de verkeerde toon aanslaat. Verkoop je op maat gemaakte telefoonhoesjes met foto’s van boybands? Schrijf dan geen formele, hoogdravende tekst, want je doelgroep zal voornamelijk uit tieners bestaan. Andersom net zo: verkoop je trainingen voor managers in het bedrijfsleven? Zorg dan dat je de lezer met u aanspreekt en hou de tekst zakelijk.
  3. Praat in klantvoordelen
    Het heeft geen zin om te vertellen dat je de beste bent in je vak, dat je werkt met de meest revolutionaire technieken en dat je de allerlaagste prijs hanteert. Dat is voor een potentiële klant nog maar weinig concreet en waarom zou hij je op je mooie blauwe ogen geloven? Kaart in plaats daarvan het probleem van jouw ideale klant aan, vertel welke oplossingen jij daarvoor allemaal ziet en bespreek vooral welke voordelen je klant heeft van het uiteindelijke resultaat.

Tot slot nog een bonustip die écht het verschil kan maken: Zorg voor een foutloze tekst!

Uit onderzoek is gebleken dat ruim zeventig procent van de mensen twijfelt over het aangaan van een zakelijke relatie met iemand die taalfouten maakt. Ruim zeventig procent! Foutloze communicatie levert dus gewoon meer klanten op, zorg daarom dat je teksten kloppen. Altijd.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van teksten, online danwel offline? Of heb je iets geschreven, maar vind je het nog niet lekker lopen? Misschien ben je tevreden, maar wil je zeker weten dat je tekst foutloos is. Ik zorg ervoor dat je ook tekstueel goed voor de dag komt. Neem contact met me op op om je tekstwerk naar een hoger niveau te tillen. Tekst werkt, ook voor jou.