De huis-aan-huis krant

Gewoon Voorst
De huis-aan-huis krant. Lees jij ‘m ? Ik zal je eerlijk bekennen, veel krantjes gingen hier in het verleden ongelezen de papierbak in. Hoewel er soms eentje wat langer bleef liggen, was ik geen trouw lezer van bladen die ik ongevraagd in de bus kreeg. Tot ik me wat meer ging verdiepen in de materie en er zelfs mijn werk van maakte. De impact van een huis-aan-huisblad bleek stukken groter dan ik dacht!

Gewoon Voorst

Mijn opdrachtgevers zijn heel divers, een van de vaste klussen in mijn agenda is de special ‘Gewoon Voorst’. Een gratis krantje dat in de hele gemeente Voorst wordt verspreid. En hoe langer ik het doe, hoe meer ik de waarde van gratis kranten inzie.

Huis-aan-huis bereik

Wist jij dat 8.3 miljoen Nederlanders wekelijks een huis-aan-huis krant lezen? Dat is een enorm aantal! Stel je eens voor wat een bereik een bericht in zo’n blad heeft. We hebben het over 62% van de Nederlanders die wekelijks een krant doorbladert waar ze niet om gevraagd hebben.

Impact

Dat vond ik nogal wat. Begin deze maand kwam weer een ‘Gewoon Voorst’ uit en de reacties waren erg goed. Die 62% wordt hier in de regio zeker gehaald, mijn telefoon stond roodgloeiend en de hele week kwamen er mensen naar me toe om iets over de special te zeggen. Zo’n blad heeft echt enorme impact.

Grote naamsbekendheid

Leuk is dat ik ook regelmatig aan de andere kant van de tafel zit. Niet als schrijver voor een huis-aan-huis krant, maar als zender. Ik sta ondernemers bij die hun externe communicatie willen verbeteren en onderdeel daarvan is het schrijven en versturen van persberichten. Ook daaruit blijkt dat het bereik groter is dan je misschien in eerste instantie denkt. En vaak geldt: van de ene publicatie komt de andere. Een van de beste voorbeelden daarvan is Nel Schoehuijs. Zij heeft meerdere publicaties in lokale en regionale media op haar naam staan en heeft daardoor in relatief korte tijd grote naamsbekendheid gekregen.

Zakelijke communicatiestrategie

Natuurlijk komt er meer kijken bij je zakelijke communicatiestrategie dan alleen wat persberichten versturen en maar achterover leunen. Vlak het belang van een goede website en aanwezigheid op sociale media zeker niet uit. En wat dacht je van een mooi interview in een vakblad? Er zijn talloze mogelijkheden om je naam en je werkzaamheden onder de aandacht te brengen. Zowel dicht bij huis als toch wat verder weg.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.